Despre mine

Salut, numele meu este Ciprian Lupu și sunt condus de pasiune! 

Despre mine:

M-am născut în Brașov, România, în anul 1983.

Îmi plac mașinile de când mă știu, iar în adolescență am devenit pasionat de tot ce înseamnă motorsport.

Cine sunt:

Am avut o copilărie  năbădăioasă, ca a oricărui băiat energic și curios.

De meserie sunt mecanic auto, dar am lucrat în mai multe domenii, de-a lungul timpului, și fiecare experiență de lucru mi-a adus cunoștințe și competențe noi. În momentul de față sunt manager de zonă în cadrul Fundației Motivation România.

Am încercat practicarea mai multor sporturi, cu și fără scaun rulant la purtător – alergare, baschet, înot, dar nu pot spune ca m-a atras vreunul în mod special. Asta până la motorsport. 🙂

Cum am ajuns să folosesc un scaun rulant?

În vara anului 2002, am plecat împreună cu niște prieteni în concediu la mare. Chiar în prima zi a vacanței am alergat de pe plajă în apă, valul s-a retras, iar eu, din alergare, am sărit cu capul înainte. Apa avea adâncime mică, capul meu a lovit nisipul, fundul mării, și tot șocul a fost transmis către coloana vertebrală. Așa am dobândit o leziune medulară la nivelul celei de-a cincea și a șasea vertebre, iar asta mi-a schimbat nu doar modul de deplasare, ci tot stilul de viață.

Cum am ajuns să-mi îndeplinesc visul?

După ce am suferit accidentul, lucrul pe care mi l-am dorit cel mai mult a fost să pot să conduc mașina. Am reușit în anul 2007, când am obținut permisul auto și mi-am cumpărat o mașină adaptată.

De prin anul 1999 am început să fiu spectator pe marginea probelor speciale care se țineau în jurul Brașovului. În 2008 am avut ocazia să stau într-o mașina de curse și acela a fost momentul în care mi-am dat seama că visul meu este să pot pilota.

De atunci, am purtat mereu în mine dorința de a-mi îndeplini visul și am început să-l urmez cu adevărat în anul 2017, când am urmat un curs de pilotaj sportiv susținut de Napoca Rally Academy. Acolo am cunoscut mentori și prieteni care îmi împărtășesc pasiunea și care sunt alături de mine și în prezent.

Ce mașină de competiție folosesc?

După absolvirea cursului, am început să construiesc propria mașină de curse – un Citroen C2 adaptat nevoilor mele de pilotaj și care să îndeplinească toate normele de siguranță.

Am debutat în anul 2018 în Campionatul Național de Viteză în Coasta la etapa de la Teliu.

În anul 2019 cu aceeasi mașină am debutat în Campionatul Național de Raliuri.

După trei sezoane cu participări constante în CNVC și patru starturi în CNR  cu C2-ul, a venit timpul ca în anul 2021 să iau startul cu o mașină mai performantă, așa că am construit de la zero un VW Golf 6 GTI.

Ce urmează?

Îmi doresc să iau startul cât mai des în Campionatul Național de Raliuri și să particip la anumite etape europene.

Totul va depinde de mine, de munca și pasiunea pe care le investesc în urmarea visurilor. Le sunt recunoscător celor care mă încurajează, mă aplaudă de pe margine sau îmi dau sfaturi ca să îmi îmbunătățesc performanțele.

Rezultate obținute:

  • Locul trei, clasa A1, Campionatul Național de Viteză în Coastă 2018
  • Locul trei, clasa NAT 12, Raliul Sibiului 2019, CNR
  • Locul trei, clasa NAT 12, Transilvania Rally 2019, CNR
  • Locul trei, clasa A1, Baia Mare 2020, CNVC
  • Locul trei, clasa E2-3000, Poiana Brașov 2020, CNVC
Skip to content