Cum a început totul

Am fost pasionat de mașini dintotdeauna. Când eram mic îmi doream să fiu șofer de tir. 🙂 Însă prima dată când am luat contact îndeaproape cu o mașină de raliu a fost prin anul 1999.

Fiind de meserie mecanic auto, făceam practică în service-ul Iatsa Brașov. Tot acolo lucra și Cipanu Solomon, unul dintre cei mai experimentați copiloți. El aducea la revizuit mașinile lui de concurs din acea perioadă. Eram mai tot timpul prin preajma lui și, dacă îl vedeam ca se urcă în mașina personală ca să meargă la magazin, hop și eu lângă el. Ce-i drept, avea și niște mașini faine atunci: Opel Kadett GSI, Audi 80 quattro. Tot la Cipanu am văzut și că mașinile se pot conduce și altfel. În perioada aceea am început să merg pe marginea probelor speciale.

Anul 2002 a venit pentru mine cu nefericitul incident în urma căruia mi s-a schimbat viața și am ajuns să folosesc un scaun rulant pentru a mă deplasa. Pentru o perioadă, singurele ieșiri din casă erau atunci când mergeam pe marginea probelor cu prietenii și la spital.

Chiar dacă am făcut școala de șoferi profesioniști (B+C), nu am dat exameul pentru obținerea permisului auto până în anul 2002. Deh, ale tinereții greșeli. Totuși, în 2007, când m-am hotărât, am obținut permisul auto pe o mașină adaptată.

În anul 2008, l-am cunoscut pe Manu Mihalache și am devenit apropiați. Îmi petreceam foarte mult timp la garajul lui și îl însoțeam la curse în toată țara. Așa am ajuns în dreapta lui pentru prima dată într-o mașină de curse. În momentele în care făcea teste și mă urcam în dreapta lui, mă simțeam cel mai bine și mi-am dat seama că este visul meu să pot face la un moment dat același lucru – să fiu pilot de curse.

Anii au trecut, dorința mea era tot mai mare iar în 2016, pentru că îi admiram foarte mult pe cei de la Napoca Rally Academy, i-am rugat pe Bogdan Marișca și pe Marco Tempestini să mă primească la un curs de pilotaj sportiv. Nu a trebuit să îi rog de două ori. În iulie 2017, am absolvit cursul susținut de Carmen Poenaru, Simone Tempestini și Vlad Cosma.

În octombrie 2017, am luat startul ca forlighter la etapa de viteză în coastă din Poiana Brașov și sezonul 2018 a însemnat debutul meu în competițiile de motorsport.

Chiar dacă, în general, răbdarea nu e punctul meu forte, am ales să o cultiv, să accept că e nevoie de timp, muncă, antrenamente, ca să îmi îndeplinesc visul! 🙂

Skip to content